"Обкрадаєте 12 млн українців": Розенко назвав "цинічною брехнею" пояснення урядом відсутності індексації пенсій

Ексвіцепрем'єр-міністр, ексміністр соціальної політики Павло Розенко назвав порушенням закону з боку уряду затягування індексації пенсій, яке мали здійснити до 1 березня

Про це Розенко написав у Facebook.

"Для тих, хто "в танку"! Розкладаю по поличках! Всі ці історії нинішніх "Слуг народу" про те, що "уряд не перерахував пенсії, бо в законі не встановлений чіткий термін проведення перерахунку" - ЦИНІЧНА БРЕХНЯ І МАНІПУЛЯЦІЯ! Стаття 42 закону "Про загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування": "Для забезпечення індексації пенсії ЩОРОКУ проводиться перерахунок раніше призначених пенсій шляхом збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії". УВАГА! не "щопівтора року", не "щодвароки", а саме: ЩОРОКУ!! Якщо у ЗЕ-влади є проблеми з математикою, то рік - це 12 місяців, а не 18!" - написав Розенко.

Ексвіцепрем'єр нагадав, що останнього разу індексацію було проведено понад рік тому.

"Остання індексація пенсій по статті 42 закону була здійснена минулим Урядом 1 березня 2019 року! Саме тому черговий перерахунок пенсій мав відбутися в термін ДО 1 БЕРЕЗНЯ 2020 РОКУ! Питань до уряду в мене НЕМАЄ ЖОДНИХ! Питання до Володимира Зеленського і Слуг народу: чи розумієте ви, що шляхом "перенесення" індексації на вересень ВИ ТУПО ОБКРАДАЄТЕ 12 МЛН УКРАЇНЦІВ? Чи ви розумієте, що за півроку ми зробимо з вашими рейтингами? Чи розумієте, що розрахунок на те що перед місцевими ви кинете подачку пенсіонерам у 200 гривен не спрацює і буде сприйнято пенсіонерами ОДНОЗНАЧНО НЕГАТИВНО", - написав Розенко.