Вбивство Старицького: у будинку ексголови МЗС Кожари провели слідчий експеримент

Правоохоронці провели слідчий експеримент у будинку ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари, де знайшли застреленим підприємця Сергія Старицького

Про це повідомляє юридича компанія "Міллер"

"Проведено слідчий експеримент у будинку подружжя Кожарів. 4 березня 2020 року на підставі ухвали слідчого судді від 3 березня 2020 слідчим Києво - Святошинського відділу поліції надано дозвіл на проникнення до житла Леоніда Кожари з метою проведення слідчого експерименту, за участю криміналістів слідчого управління, експертів Київського НДЕКЦ та спеціалістів", - йдеться у повідомленні.

Слідчий на місці оголосив зміст ухвали усім присутнім, повідомив перелік осіб, які будуть брати участь у слідчому експерименті.

З боку захисників Кожари слідчому заявлено клопотання про недопущення представників потерпілих до будинку з метою участі у слідчому експерименті, мотивуючи це тим, що в ухвалі не було вказано представників потерпілих. Слідчий же в свою чергу, дотримуючись вимог ч. 3 ст. 240 КПК України, клопотання відхилив, та повідомив всім присутнім про те, що залучив представників потерпілих до участі.

Проте, незважаючи на рішення слідчого один із адвокатів Кожари – Олександр Шира, та представник охорони ДСО, фізично перешкоджали участі представників потерпілих.

За даним фактом подано заяви про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 397 КК України відносно адвоката та за ч. 2 ст. 397 КК України відносно охоронця.

Вищевказані дії захисників Кожари не змогли зірвати проведення слідчого експерименту. Слідчий експеримент відбувся.

Результати слідчого експерименту становлять таємницю досудового розслідування та на даний час не можуть бути розголошені без дозволу слідчого або прокурора.

  • Нагадаємо, що раніше було зірвано проведення слідчого експерименту в будинку Кожари, де був знайдений мертвим Старицький.