"Європейська Солідарність" не підтримає відставку Рябошапки, - Княжицький

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький заявив, що фракція його партії не голосуватиме за відставку генерального прокурора Руслана Рябошапки

Про це Княжицький сказав у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

При цьому народний депутат нагадав про слова Володимира Зеленського в телефонній розмові з президентом США Дональдом Трампом, в яких президент України назвав генпрокурора Рябошапку "на 100% своєю людиною".

"Ми вважаємо, що генеральний прокурор має бути незалежним. Попри те, ми бачимо, що атака на Рябошапку ведеться і з інших боків. Дуже багато людей, які стоять на антиукраїнських позиціях, хочуть знищити пам'ять про Майдан, роблять все, щоб прибрати Рябошапку, який рекомендує себе, як прокурор із європейською традицією. Тому не думаю, що ми будемо підтримувати це рішення. Ми вважаємо, що прокуратура має бути незалежною. Ми вправі мати претензії до прокурора і до Рябошапки ми маємо прямі претензії, але ми чудово розуміємо, що тиск на нього чиниться проросійськими колами в Україні, які інтегровані в українську владу", - сказав Княжицький.

На пряме питання журналістів про голосування "ЄС" за відставку Рябошапки народний депутат відповів негативно.

"Ми не будемо цього підтримувати", - сказав Княжицький.