Ердоган просить у НАТО додаткову допомогу в Сирії

Туреччина потребує додаткової допомоги з боку НАТО для врегулювання ситуації в Сирії

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган за підсумками зустрічі в Брюсселі з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, повідомляє TRT World

"НАТО знаходиться в критичному періоді, коли необхідно чітко продемонструвати солідарність альянсу (з Туреччиною - ред)", - сказав Ердоган.

Читайте також: У Вашингтоні немає одностайності щодо підтримки Туреччини в протистоянні з РФ у Сирії, - спецпредставник США

За його словами, Туреччина протягом десяти років боролася з погрозами, що виходять із Сирії, а також з бойовиками Ісламської держави і є єдиною країною НАТО, яка зазнала військових втрат.

У свою чергу, генсек НАТО високо оцінив зусилля Туреччини щодо забезпечення безпеки в регіоні.

"Жоден інший союзник не постраждав більше, ніж Туреччина. Жоден інший союзник не приймає більше біженців, ніж Туреччина", - сказав Столтенберг.

Він також назвав Туреччину "важливим" союзником, який "багато в чому сприяв нашій спільній безпеці". За його словами, Північноатлантичний альянс вклав значні кошти в ракетні системи та військові бази в Туреччині в минулі роки і продовжує вносити свій вклад в повітряні і морські місії в Туреччині.

"Союзники готові і надалі підтримувати Туреччину і вивчати, що ще потрібно зробити", - додав генсек НАТО.

Столтенберг також висловив стурбованість з приводу ситуації з безпекою в Сирії і викликаного ним кризи мігрантів. Він назвав міграцію "загальним викликом" та привітав діалог між Туреччиною і ЄС, щоб знайти довгострокове рішення кризи.