Окупанти продовжили арешт 13 кримським татарам у "справі Хізб ут-Тахрір"

Окупаційний "Київський райсуд Сімферополя" і російський Жовтневий райсуд Ростова-на-Дону подовжили арешти 13 жителям Криму - фігурантам так званої "справи Хізб ут-Тахрір"

Про це повідомляє проєкт "Крим.Реалії".

Російські окупанти залишили під арештом до 27 березня Ремзі Бекірова, Фархода Базарова, Раїма Айвазова, Сервета Газієва, Ерфана Османова, Владлена Абдулкадирова, Рустема Сейтхалілова, Джеміля Гафарова, Тофіка Абдулгазієва, Руслана Сулейманова, Османа Аріфмеметова, Меджіта Абдурахманова і Рустема Шейхалієва.

"Якщо казати щодо мотивації, то суди мотивують продовження тяжкістю обвинувачення і можливістю утекти. Іншого там нічого не прописується. Подовжили арешт до 27 березня, тому що з 27 березня вже буде рік, як люди у цій справі перебувають під вартою, і тому наступне подовження буде після 27 березня - це вже компетенція Верховного суду Криму. Тобто поки подовжили на 12 днів, і незабаром найшвидше буде подовження у Верховному суді на наступний термін", - розповів адвокат Костянтин Рустемов.

Раніше, 10 березня, суди російських Ростова-на-Дону і Таганрога ухвалилили однакові рішення для фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" Сейрана Муртази, Асана Янікова, Аліма Карімова, Акіма Бекірова, Іззета Абдуллаєва, Сеітвелі Сеітабдієва і Руслана Сулейманова - їх залишили під арештом до 27 березня.