Ірак, Кувейт і Емірати підтримали саудитів у нафтовій війні проти Росії

Ірак, Кувейт й Об'єднані Арабські Емірати приєдналися до Саудівської Аравії в зниженні ціни на сиру нафту для клієнтів по всьому світу

Таким чином Саудівська Аравія та її союзники знижують ціни, намагаючись витіснити російську нафту й збільшити свою частку ринку, пише Bloomberg.

Державний нафтовий експортер Іраку (SOMO) анонсувала підйом видобутку від 0,5 до 1 млн барелів і вводить знижки на квітневі партії сорту нафти Basrah Light в розмірі $5 для Азії, $4 для Європи і $2,5 $3 долари за барель для США.

ОАЕ, близький союзник Саудівської Аравії, також заявили, що планують збільшити поставки в квітні. Державна нафтова компанія ADNOC планує наростити видобуток на 25% за місяць - з 3,05 до 4 млн барелів на добу. Надалі ОАЕ мають намір наростити видобувні потужності до 5 млн барелів на добу, що на 66% вище поточного рівня.

Кувейт додасть ще 2 млн барелів у квітні.

“Саудівська Аравія натискає на спусковий гачок своєї нафтової базуки”,- зауважив Олів'є Якоб (Olivier Jakob), керуючий директор консультанта Petromatrix GmbH в Цузі, Швейцарія.

Читайте також: Бензин по 20 грн, долар - по 30 грн: як вплине на Україну нафтова війна, коронавірус та початок світової кризи