Путін: плювати нам на санкції через Україну

Президенту Росії Володимиру Путіну байдужі санкції західних країн, введені проти Російської Федерації через анексію Криму та агресію проти України

Про це він заяввив в інтерв'ю ТАСС для проекту "20 запитань Володимиру Путіну"

У відповідь на зауваження, що через Україну росіяни "нарвалися на санкції", господар Кремля сказав: "Та плювати на них, на ці санкції!

"За різними оцінками, ми втратили десь $50 мільярдів, але ми і заробили стільки ж. Немало, але це змусило нас мізки ввімкнути. Ми витратили досить багато грошей на так зване імпортозаміщення – і почали виробляти такі продукти і такі технології використовувати, яких раніше у нас не було або ми їх просто забули і втратили. Ми відтворили це усе. І це йде нам, безумовно, на користь, це диверсифікує нашу економіку, по суті, допомагає нам вирішувати ключове завдання", - розповів він.

Російський лідер назвав дурницею думку, що прийняті у відповідь на санкції заходи були згубні для самої Росії, як "бомбування Воронежа". За його словами, контрсанкціі допомогли РФ розвивати сільське господарство і "звільнили" внутрішній ринок.

Читайте також: Путін каже, що "США взяли Україну під зовнішнє управління і хочуть щоб Україна жила за російські гроші"

Путін заявив, що в результаті Росія стане ще більшим експортером.