Нафтова війна викликала той шок, після якого світова криза стала незворотньою, - Фурса

Все, що від нафти залежало - вона вже зробила. Вона викликала той шок, після якого криза світова загалом стала незворотня. Тільки процеси, які зараз стаються на ринку нафти, вже мають дуже обмежений вплив

Таку думку висловив інвестиційний банкір Сергій Фурса в ефірі Еспресо.TV

Також він пояснив, що через те, що ціни на нафту пішли донизу, можна очікувати й зниження цін на пальне, але тут є кілька важливих моментів:

“Нафта падає в доларах, а курс гривні щодо долара також буде знижуватися. По-друге, ціна на нафту, здається, складає лише 30% ціни на бензин”, - зазначив він.

Крім того, Фурса прокоментував ситуацію на валютному ринку:

“Гривня падає під тиском негативних очікувань бізнесу… І ці очікування штовхають курс, навіть попри те, що Нацбанк частково стримує зниження курсу гривні, продаючи резерви, виходячи кожного дня з інтервенціями”, - зазначив він. 

За словами Фурси, очікування українців базуюються на трьох складових: світова фінансова криза, побоювання через карантин та відсутність програми з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також: Бензин по 20 грн, долар - по 30 грн: як вплине на Україну нафтова війна, коронавірус та початок світової кризи