Групу українських туристів вночі 21 березня можуть вивезти зі Шрі-Ланки

Радник міністра закордонних справ України запевнила туристів, що вони роблять все можливе, аби рейси сьогодні вночі відбулися

Про це один з представників групи українських туристів, які просять про евакуацію зі Шрі-Ланки, Олег Почуприн написав у Facebook.

"Я щойно спілкувався з радником міністра закордонних справ і вона запевнила мене, що вони зараз на зв’язку з Державіаційною службою і роблять все можливе, аби рейси сьогодні вночі відбулися", - написав Почуприн.

За його словами, МЗС веде переговори з TPG та Join Up щодо організації вивезення пакетних туристів.

Сьогодні вранці Почуприн повідомив у соцмережах про складну ситуацію з українськими туристами.

"Ми б хотіли звернути Вашу увагу на критичну ситуацію, що склалася з українцями на Шрі-Ланці. Станом на ранок 20 березня 2020 року після багатьох скасованих рейсів (FlyDubai, AirArabia, Turkish Airlines, Qatar Airways), через те, що Україна закрила повітряний простір, на острові наразі перебуває близько 700 українських туристів, які придбали пакетні тури або прилетіли самостійно, серед яких також немало маленьких дітей та літніх людей. Ми розпорошені по різних готелях і в багатьох з нас вже закінчилися терміни путівок. Ми виживаємо за власний кошт", - написав Почуприн.

За його словами, безпекова і пандемічна ситуація на острові погіршується кожен день. Зокрема, 20 березня з 18.00 на Шрі-Ланці вводиться комендантська година, яка триватиме до понеділка 23 березня 06.00 ранку.