Трамп через коронавірус скасував особисту зустріч лідерів G7

Президент США Дональд Трамп через коронавірус скасував особисту зустріч лідерів G7 у Кемп-Девіді (заміська резиденція для президента США), заплановану на червень

Про це повідомили в Білому домі, передає Reuters.

Замість особистої зустріч Трамп має намір провести відеоконференцію.

Раніше, на початку поточного тижня, Трамп провів відеоконференцію з лідерами найрозвинутіших в індустріальному плані країн світу і планує повторити це у квітні, травні та червні, коли мала відбутися зустріч у Меріленді, де був запланований виступ Трампа. Про цей крок повідомив своїм колегам економічний радник Білого дому Ларрі Кудлоу.

"Для того, щоб кожна країна зосередила всі свої ресурси на реагуванні на проблеми охорони здоров'я та економіки через COVID-19, за вказівкою президента Трампа директор Національної економічної ради Ларрі Кудлоу повідомив своїх колег, що Саміт лідерів G7 США повинен відбутися в червні у Кемп-Девіді. Тепер це відбудеться за допомогою відео-телеконференції. Білий дім також повідомив інших членів G7, що для продовження тісної координації президент скликає лідерів за допомогою відеоконференції у квітні та травні так само, як це робив на цьому тижні", - заявив представник Білого дому Джуд Дір.