Карантин в Одесі: припиняють роботу місця продажу кави. "Привоз" відчинений, його щодня дезінфікують

Слідом за торгівельними центрами і ресторанами в Одесі зачиняють на карантин й маленькі заклади

Подробиці із посиланням на інтернет-газету Думська.net розповідає Еспресо.TV.

Міні-кав'ярні, які торгують через віконця "на винос", отримали від управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міськради повідомлення про необхідність зупинити роботу.

Читайте також: Віталій Портников: виживання - питання солідарності

В іншому випадку підприємцям загрожують штрафи.

Легендарний одеський ринок "Привоз" продовжує працювати в звичайному режимі. Однак в рамках протидії поширенню COVID-19 дирекція прийняла низку заходів.

Для відвідувачів "Привоз" відчинений з 6 ранку до 6 вечора. Торговці починають прибувати з 4:00. Усім їм міряють температуру і дезінфікують руки. Якщо у когось немає захисних рукавичок або масок, їх видають.

Потім протягом дня охоронці й лікарі ще двічі обходять ринок з безконтактним термометром.

Читайте такожЯк під час пандемії коронавірусу зберегти психічне здоров’я

Один раз на день всі торгові ряди обробляються спеціальним дезинфікуючим розчином.

"Це безпечно для продуктів. Речовину нам поставляє сертифікована компанія, з якою укладено договір. Вже за півгодини з прилавків можна торгувати, але ми обробляємо наприкінці дня, коли товару немає і зручно попередньо все помити", - зазначили в адміністрації.

До карантину "Привоз" закривався на санітарний день один раз на місяць. Зараз це правило зберігається. При цьому керівництво не виключає, що в разі необхідності сандень проводитимуть щопонеділка.