"Оголосіть політичний карантин!" - глава УГКЦ Святослав звертається до влади

Патріарх Української греко-католицьої церкви Святослав закликав представників влади не приймати важливих рішень під час пандемії та оголосити загальнодержавний політичний карантин

Про це він сказав сьогодні, 22 березня 2020 року, під час недільної проповіді у Патріаршому соборі, що на столичному Лівому березі, передає Еспресо.TV.

"Я сьогодні звертаюся до нашої влади. Влади різних рівнів: у вас сьогодні важкий час. Знайте, що наша Церква є разом з вами. Але водночас закликаю вас - оголосіть політичний карантин у країні. Не приймайте у момент такого болю, страждань тих рішення, які потребують всенародного обговорення, загальної суспільної дискусії", - заявив Святослав.

Читайте також: Глава УГКЦ Святослав: медицина не може зупинити поширення пандемії, її може зупинити відповідальність кожного

Патріарх УГКЦ також закликав чинну владу уникати репресій опонентів й натомість об’єднати зусилля задля служіння і допомоги людям.

"Не приймайте таких рішень, які можуть спричинити соціальну напругу. А ще більше - не піддавайтеся спокусі за допомоги карантинних заходів здійснювати переслідування або репресії політичних опонентів", - зазначив він.

"Давайте перед обличчям небезпеки залишимо все те, що нас роз’єднує і об’єднаємося у служінні нашим людям", - наголосив Святослав.


 
Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine