Цибуля не врятує, комар не занапастить: Супрун спростувала фейки про "лікування" коронавірусу та шляхи зараження

Ексміністерка охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про найпопулярніші міфи, пов'язані із запобіганням і лікуванням коронавірусної хвороби

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Супрун заявила, що часте пиття води не допоможе "вимити хворобу з організму"

"Не допоможе і полоскання горла водою, ні теплою, ні підсоленою. Це може дійсно заспокоїти біль у горлі, але немає ніяких доказів, що це вб'є коронавірус або зупинить його проникнення в легені", - підкреслила колишня міністерка.

Вона додала, що клімат і погода не впливають на передачу коронавірусу. Поки що невідомо, який вплив на нього має сонячне світло або ультрафіолетові випромінювання від лампи, проте ВООЗ закликає не використовувати такі лампи для стерилізації рук.

Окрім цього, від COVID-19 не допоможе гаряча ванна - вона може навіть нашкодити. За її словами, не вбереже від захворювання і регулярне промивання носа сольовим розчином.

"Немає доказів, що це захищає людей від коронавірусу чи від будь-якого іншого вірусу. ВООЗ зазначає, що є декілька обмежених доказів, що регулярне промивання носа сольовим розчином може допомогти людям швидше видужати від простуди. Але респіраторній інфекції це не запобіжить", - пояснила вона.

Безсилі при COVID-19 і цибулю, часник і всі вітаміни. При цьому повідомляють, що антибіотики неефективні для профілактики і лікування коронавірусу, тому що знищують тільки бактерії. Їх призначать при COVID-19, якщо до вірусу додалася бактеріальна інфекція.

Крім цього, Супрун підкреслила, що коронавірус не може передаватися через укуси комарів.

 

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine