"Такого немає!": Кличко заперечив наказ лікарням підготувати палати для VIP-пацієнтів

Мер Києва Віталій Кличко заперечив повідомлення про нібито наказ лікарням від КМДА підготувати спеціальні палати і персонал для лікування VIP-пацієнтів, які користуються держохороною

Про це Кличко написав у Facebook.

"Що стосується VIP-палат, нібито, для депутатів та інших чиновників, у випадку їх захворювання на коронавірус - такого немає! Я підняв інформацію щодо розпорядження, яке поширюють сьогодні ЗМІ. Зараз з’ясовуємо всі деталі", - написав Кличко.

При цьому мер Києва зазначив, що для лікування перших осіб держави - президента, голови Верховної Ради, прем'єр-міністра - дійсно передбачено спеціальні умови, що є стандартною практикою.

"Завжди так було, що перші особи держави - Президент, Прем'єр-міністр, Голова Верховної Ради - на випадок захворювання повинні мати певні умови. Окремі палати і щоб поряд знаходилася державна охорона. Така практика завжди була. І, до речі, не тільки в Україні. Але такі умови можуть стосуватися виключно керівництва держави", - наголосив Кличко.

Мер Києва також заперечив чутки про те, що Олександрівська лікарня нібито є VIP-лікарнею.

"Олександрівська лікарня є базовою. І, переважно, всіх хворих чи з підозрою на коронавірус сьогодні відправляють туди. Якщо збільшуватиметься кількість хворих, ми будемо лікувати їх і в інших визначених і підготовлених для цього лікарнях. Таких сьогодні в столиці 7, включно з Олександрівською. І їх список опублікований", - підсумував Кличко.