Світ втратив одну з можливостей у боротьбі з коронавірусом, важливо не упустити другий шанс, - ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров’я вважає, що країни ще місяць чи два назад повинні були вжити жорстких заходів для боротьби з коронавірусом

Про це на брифінгу заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус, пише CNN.

"Час діяти пройшов місяць або два місяці тому… Але ми все ще віримо, що є можливість [для стримування коронавірусу]", - сказав він.

"Вірус є ворогом номер один", - додав голова ВООЗ.

Гебреєсус наголосив, що світ не повинен упустити другий шанс, щоб уповільнити поширення COVID-19.

За його словами, закриття країн на карантин створило друге вікно можливостей. Для того щоб не втратити і цю можливість, ВООЗ рекомендує навчати медичних працівників, перевіряти всі підозри, розширити доступ до тестування, визначити і встановити обладнання, необхідне для лікування та ізоляції пацієнтів, переорієнтувати весь уряд на придушення і контроль COVID-19.

"Ці заходи є найкращим способом придушення і припинення поширення коронавірусу, щоб при знятті обмежень не почалася нова хвиля", - заявив він.

Нагадаємо, що 25 березня, через майже три місяці після виявлення нового коронавірусу в Китаї, кількість смертей перевищила 20 тисяч.

Найбільшим осередком поширення коронавірусу в світі залишається Італія, де з початку епідемії померли 7 503 особи. Іспанія займає друге місце в світі за кількістю смертей, де зареєстрували 3434 випадків смерті.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine