За останні три роки в Україні відкрили 11 нових родовищ газу, - Нафтогаз

Укргазвидобування посилило геологорозвідувальні роботи, зокрема, сейсморозвідку на усіх перспективних ділянках надр, що дало змогу відкрити за останні 3 роки 11 нових родовищ, з яких 6 – у 2018-му

Про це повідомила пресслужба НАК Нафтогаз України.

Відомо, що в сейсміку та компетенції в геологорозвідці Нафтогаз вклав 1,7 млрд грн.

“Результатом таких інвестицій стало збільшення ресурсної бази на 53,5 млрд куб. з 2015 року. Загальна площа сейсмічних досліджень за методикою 3D склала 3 555 км2”, - зазначили там.

Також у НАК відзвітували про стан справ родовищ, які вже в роботі. Зокрема, Березівське родовище розробляють із 1983 року.

“З нього видобули близько 16 млрд м куб газу – тобто виснаженість 65%. Плюс складна геологічна структура та велика глибина не додає оптимізму, але це нас не зупиняє”, - пояснили в НАК.

Для ефективного вилучення залишкових запасів провели сейсмічні дослідження за методикою 3D та уточнила геологічну модель родовища. Відповідно до отриманих даних спланували обсяги буріння розвідувальних та експлуатаційних свердловин.

“І зрештою свердловина дала не лише значний промисловий приплив газу, але також було підтверджено значні поклади запасів газу на великій глибині”, - додали в компанії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb