У Нідерландах порушники карантину з-поміж юросіб штрафуватимуться на 4 тис. євро, фізособи - на 400

Громадянам Нідерландів, котрі під час вимушеного карантину не можуть працювати на відстані, залишаючись вдома, й тимчасово втратили роботу, держава нараховує матеріальну допомогу обсягом 60% від їх попереднього посадового окладу

Про це з місця подій розповіла мешканка Гааги Надія Янєва під час прямого включення в етері програми "Pro здоров'я" з Іриною Коваль, яка 28 березня 2020 року вийшла на Еспресо.TV.

Для того ж аби зупинити подальше поширення коронавірусу запроваджено два види штрафів - розміром 4 тис. та 400 євро.

Читайте такожВчені з Університету Еразмуса в Роттердамі стверджують, що вивели антитіло проти коронавірусів

Менше адмінстративне покарання нестимуть ті особи, які під час прогулянок на свіжому повітрі не дотримуються обов'язкової зараз дистанції в 1,5 м, більше - організатори заборонених нині масових заходів, зазначила жінка.

"З 23 березня уряд посилив заходи й продовжив наш карантин до 1 червня. Тобто скасовуються усі заходи, громадські зібрання, й на них накладається штраф 4 тис. євро, якщо люди там беруть участь. Нам дозволено гуляти у парках або на пляжах, але треба триматися одне від одного на дистанції не менше ніж 1,5 м. Це най- найголовніша умова, якої слід дотримуватися. Людям дають штрафи 400 євро та більше, якщо вони гуляють групою з трьох та більше людей, які не є членами однієї сім'ї, й перебувають на дистанції, ближчій ніж 1,5 м. Такі у нас штарфи. Але люди спримають усе дуже спокійно і те, що я бачу, переважно усі люди дотримуються правил. Під час зустрічі на вулиці знайомі тримаються на дистанції у 1,5-2 м одне від одного, вони не наближаються й так і перегукуються. Й так і спілкуються одне з одним", - розповіла подробиці Надія Янєва.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb