Скандал з братом: Єрмак звинуватив Лероса в корупції та заявив, що вороги України домагались дефолту

31 березня на брифінгу голова ОПУ Андрій Єрмак розповів про нібито корупцію нардепа-"слуги" Гео Лероса та заявив, що оприлюднені записи вигідні "ворогам України, що хотіли дефолту"

Про це керівник Офісу президента Єрмак заявив на брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Що я хочу сказати. Я дуже відкрита людина.Що стосується інформації, яка поширюється в ЗМІ. Щодо плівок, на яких начебто присутній мій брат Денис Єрмак. Я хочу сказати, що як я і обіцяв, як законослухняна людина, як керівник Офісу президента, безумовно, перше, що я зробив, - це звернувся до правоохоронних органів з заявою. І ці заяви зареєстровані в ДБР, в Службі безпеки, і також я знаю, що порушена справа САПом", - сказав він.

Він зазначив, що "щасливий, що йому з президентом вдалося збудувати незалежні правоохоронні органи".

"Я вважаю, що органи проведуть повне відкрите розслідування всіх фактів, які пов'язані з цими плівками", - додав Єрмак.

Він заявив, що гарантує: "Влада не буде жодним чином на це (розслідування, - Ред.) впливати"

Єрмак зазначив, що вважає появу записів свого брата замовленням, пов'язаним з необхідністю приймати закони, що унеможливлять дефолт.

"До того ж цей пан, який називає себе Гео Лерос, але я хочу сказати вам, як його справжнє прізвище - це громадянин України Курихян Георг Багратович, якщо хтось не знає. Я вважаю, що його використовують люди, які борються не тільки зі мною, вони борються з українською владою, з командою президента...- наголосив голова ОПУ - Так от, цей пан... Я зупинив спроби цього пана, який є депутатом партії "Слуга народу", обманним шляхом призначити на посаду в одному з міністерств на посаду заступника міністра людину з минулої влади, яка працювала в КМДА."

  • Нагадаємо, нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос в суботу, 29 березня 2020 року, виклав у вільний доступ відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака - Денис Єрмак - обговорює питання призначення на різні державні посади.
  • Андрій Єрмак 29 березня заявив, що подає заяви до СБУ та ДБР через відео, розповсюджене народним депутатом від "Слуги народу" Гео Леросом.
  • Згодом Лерос оприлюднив нові відео розмов брата глави Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака
  • Голова Верховної Ради Дмитро Разумков прокоментував скандал з братом голови ОПУ Андрія Єрмака: "Якщо підтвердиться, чиновник буде покараний".
  • ДБР відкрило кримінальне провадження на Гео Лероса за поданням голови ОПУ Єрмака 
  • Прес-секретарка президента Мендель заявила журналістам, що Зеленський не збирається реагувати на скандал із записами, на яких брат голови ОПУ Денис Єрмак обговорює призначення на державні посади

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb