Депутати-"слуги" звернулись до правоохоронців: розслідувати необхідно записи Лероса, а не те, звідки він їх взяв

Група депутатів "Слуги народу" висловилась в підтримку Гео Лероса, що виклав записи з братом голови ОПУ Андрія Єрмака, та закликала правоохоронців не вдаватись до політичних переслідувань

Про це написав народний депутат від фракції "Слуга народу" Микита Потураєв у Facebook.

"Ми, народні депутати фракції "Слуга Народу", вкрай занепокоєні ситуацією, яка склалася навколо інформації, оприлюдненої нашим колегою Гео Леросом", - йдеться в заяві.

За словами нардепа, записи можуть свідчити про торгівлю державними посадами за участі посадовців Офісу Президента України.

Читайте також: Скандал з братом Єрмака: якщо мене не посадять, то щось цікавеньке викладу, - Лерос

"Але реакція деяких правоохоронних органів у цих обставинах була вкрай дивною - адже запитання у них виникли не до змісту оприлюднених записів, на що в першу чергу ті повинні були б звернути увагу, а до факту того, що вони стали можливими", - зауважив Потураєв у заяві.

На думку політика, такі дії правоохоронців загрожують громадянському суспільству та його базовим правам і свободам.

Читайте також: Скандал з братом: Єрмак звинуватив Лероса в корупції та заявив, що вороги України домагались дефолту

"Керуючись такою логікою, подібні звинувачення можна було б висунути на адресу переважної більшості проектів розслідувань українських ЗМІ, а також щодо переслідувань багатьох політиків, які відбувались в Україні у недавньому минулому", - зазначив Потураєв.

У заяві закликають правоохоронців:

"Ми звертаємося до правоохоронних органів, а саме Генпрокуратури, ДБР, НАБУ та МВС, стосовно необхідності першочергово розслідувати безпосередньо суть оголошених на плівках записів.
А ще закликаємо їх унеможливити дії, що можна було б трактувати, як тиск чи переслідування народного депутата України."

Також нардепи-"слуги" Євген Петруняк, Тетяна Циба, Єгор Чернєв, Дмитро Гурін, Лада Булах, Богдан Яременко, Ганна Бондар, Іван Юнаков, Єлизавета Богуцька та Ігор василів разом з потураєвим підписали заяву про вчинення злочину на ім'я генпрокурора Венедіктової, керівника САП Холодницького, голови СБУ Баканова, в.ою директора ДБР Соколова та міністра внутрішніх справ Авакова.

У заяві депутати згадують опубліковані Леросом записи брата очільника ОПУ Єрмака.