Найбільша проблема людей, які опинилися у зачиненому просторі - підвищення тривоги, - психіатр про карантин

Найбільша проблема людей, які опинились зачиненими в певному просторі і з тим, що відбувається навколо - це підвищення тривоги

Про це заявила кандидат медичних наук, психіатр вищої категорії Світлана Нетрусова у програмі "PRO здоров'я", передає Еспресо.TV.

"Найбільша проблема людей, які опинились зачиненими в певному просторі і з тим, що відбувається навколо - це підвищення тривоги. Люди не знають, як їм комунікувати разом з дітьми або подружжю одне з одним, коли вони зачинені в одному просторі 24 години. Виникає підвищена тривога, паніка, страх. Люди можуть собі надумувати найфатальніше. Тому що ми знаємо, що позакривали деякі бізнеси, люди не можуть працювати. Вони, можливо, навіть не заощадили стільки. Тривога завжди виникає, коли є перебільшене незнання, що буде далі, відчуття небезпеки. А також тривога виникає, коли людина переоцінює наслідки того, що відбувається, а також не довіряє своїм можливостям. Треба мати певні вправи, які допоможуть зняти цю напругу і тривогу", - сказала Нетрусова.

Вона зазначила, що люди не можуть зупинити пандемію в світі й повпливати на це. Але можуть виконувати без фанатизму заходи особистої гігієни: одягати гумові рукавички, маски, тримати відстань, яку радять.

"Вони повинні взяти листочок і розписати, якщо в них станеться якась серйозна ситуація і треба буде госпіталізація, то що вони мають зафіксувати аби це не було для них несподіванкою. Коли вони розпишуть свої страхи, то зрозуміють, що немає нічого такого панічного. Навіть тривоги і страхи треба розписати, коли їх розписуєш і аналізуєш, то розумієш, що не так страшно", - наголосила психіатр.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine.