Потік валюти від заробітчан допомагав тримати стабільний курс гривні, - Новак про повернення трудових мігрантів

Голова Комітету економістів Андрій Новак заявив, що через пандемію коронавірусу зараз зменшиться потік валюти від українських заробітчан, який допомагав тримати стабільний курс гривні

Про це він заявив в ефірі програми "Вечір з Христиною Яцків", передає Еспресо.TV.
 
"Зараз у нас буде нова проблема - трудова міграція назад в Україну. Тому що ми розуміємо, що ті заробітчани, які заробляють по всьому світу, по всій Європі зараз будуть мати меньші можливості заробляти там. І велика частина наших заробітчан вже повернулись і далі будуть повертатися в Україну. Крім того, що не буде такого великого потоку валюти від наших заробітчан, а саме цей потік від наших заробітчан і формував нам більш-менш збалансований валютний баланс, який допомагав тримати порівняно стабільний курс гривні, зараз зменшиться", - повідомив Новак.
 
Голова Комітету економістів наголосив, що існує також проблема працевлаштування українських мігрантів в країні і потрібно вирішувати це через індустріалізацію країни.
 
"Крім того інша проблема, де дати роботу великій кількості наших заробітчан, які повернулися і будуть повертатися в Україну? Чи вони тут будуть займатись? Ось це питання без індустріалізації країни, цю проблему зайнятості в країні не можливо вирішити",  - зазначив Новак.
 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb