Стали відомі причини викликів на допит СБУ та ДБР нардепа Лероса

Державне бюро розслідувань викликало нардепа Лероса на допит як свідка у справі за перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, а СБУ - як свідка у справі про незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації

Про це повідомили прес-служба СБУ та адвокати нардепа Лероса.

"Головне слідче управління СБ України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації для відео-фіксації зустрічей Дениса Єрмака, тобто злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України", йдеться в повідомленні Служби безпеки.

Читайте також: Мені хотіли вручити три повістки, - Лерос розповів про візит СБУ

"Для встановлення об’єктивної істини та притягнення винних осіб до відповідальності, під час досудового слідства Головним слідчим управлінням СБ України народному депутату Гео Леросу та іншим особам направлено повістку про виклик на допит в якості свідка у кримінальному провадженні", - додали в СБУ.

Адвокати з юридичної фірми "Міллер" зазначили:

"Слідчий третього відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених військослужбовцями ГСУ ДБР викликав Гео Лероса в якості свідка у кримінальному провадженні №42020000000000642 за ч.1 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) на 03 квітня 2020 року о 09:00 за адресою м. Київ, вул. С.Петлюри, буд.15."