Вимагав 2 роки: у Дніпрі відкрили кримінальну справу проти нападників на журналіста і активіста

У Дніпрі відкрили третє кримінальне провадження, пов’язане з побиттям журналіста й громадського активіста Всеволода Новохатька

Про це Радіо Свобода повідомив сам Новохатько.

Провадження відкрите за частиною 3 статті 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

За його словами, провадження відкрите за його заявою саме на осіб, яких він вважає причетними до організації нападу.

Потерпілий домагався цього майже два роки.

"Як це втомлює – війна не з ворогом, а з власними правоохоронцями, які мають захищати мене. Бо є закон. Та на мене напали за те, що я фактично виконував обов’язки оцих самих правоохоронців", – зазначив він.

За фактом побиття Всеволода Новохатька раніше вже було відкрито два кримінальні провадження – за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) та за частиною 1 статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження). Ці справи закрили.

Раніше у відповідь на інформаційний запит Радіо Свобода у обласному управлінні поліції повідомили, що справу щодо нападу на громадського активіста, редактора інтернет-видання "ЗОВ" Всеволода Новохатька розслідує слідчий відділ міської поліції.

У травні 2018 року в Дніпрі було скоєно напад на громадського активіста і редактора "ЗОВ" ("Закон один для всіх") Всеволода Новохатька. Група молодиків чекала на нього неподалік від будинку. Потерпілий пов’язує інцидент зі своєю журналістською діяльністю, зокрема публікаціями на сайті та в інших місцевих ЗМІ.