Подібні скандали мають кінцевого бенефіціара, - Офіс президента про записи з братом Єрмака

Офіс Президента чекає на офіційні результати розслідування від правоохоронців у справі про записи з розмовами брата керівника ОПУ Андрія Єрмака

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.  

"Влада України має нульову толерантність до корупції, незалежно від структури: Офіс президента це чи парламент. Ситуація з оприлюдненими записами, у яких фігурує брат очільника Офісу президента, продемонструвала, скільки людей звикли до афер, коли вирішувати державні справи можна за хабарі. Розмови на оприлюднених плівках не мають стосунку до реального життя, ніхто з названих людей не був призначений на посади, які обговорювалися. Однак усі викладені факти мають бути ретельно перевірені – так само, як і джерела появи плівок і те, хто та з якою метою замовляв стеження", - йдеться у повідомленні.

За даними ОПУ, Служба безпеки України проводить допити обох сторін: і брата очільника Офісу президента Андрія Єрмака, і народного депутата Гео Лероса , котрий виклав отримані плівки. НАБУ відкрило справу за заявою народного депутата, ДБР – за заявою керівника ОП.

"Офіс Президента чекає на офіційні результати розслідування від правоохоронців. Ніхто не уникне покарання за протиправні дії, однак і звинувачувати будь-яку зі сторін до офіційних результатів розслідування було б необачно", - заявили в ОПУ.

Також в Офісі президента наголосили, що "подібні скандали мають кінцевого бенефіціара".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

  • Нагадаємо, нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос в суботу, 29 березня 2020 року, виклав у вільний доступ відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака - Денис Єрмак - обговорює питання призначення на різні державні посади.
  • Андрій Єрмак 29 березня заявив, що подає заяви до СБУ та ДБР через відео, розповсюджене народним депутатом від "Слуги народу" Гео Леросом.
  • Згодом Лерос оприлюднив нові відео розмов брата глави Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака
  • ДБР відкрило кримінальне провадження на Гео Лероса за поданням голови ОПУ Єрмака 
  • Депутат Київради Ілля Сагайдак відповів на закиди глави Офісу президента Андрія Єрмака про те що він нібито креатура нардепа-"слуги" Гео Лероса в міністерстві. Про це Єрмак заявив на брифінгу.
  • Брат Єрмака підтвердив свою особу на записах.
  • У середу, 1 квітня, до народного депутата від Слуги народу Гео Лероса приїхали співробітники Служби безпеки України. Згодом він прокоментував обшуки.