Карантин може тривати до восьми місяців, - Милованов

Посилаючись на математичну модель розповсюдження коронавірусу, розроблену Київською школою економіки, ексміністр економіки Тимофій Милованов зазначив, що пік епідемії в Україні настане через 2-3 місяці

Про це ексміністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов повідомив у Facebook.

"Без карантину пік пандемії в Україні станеться через 2-3 місяці - в червні або липні. З карантином тільки до 24 квітня пік пандемії відтерміновується ще на 2 тижні (але рятуємо 150 людей)", - зазначив Милованов.

У своїх розрахунках КСЕ посилається на дані щодо поширення коронавірусу у деяких країнах світу, зокрема у Японії. Однак ці дані відрізняються від прогнозованого піку пандемії, наприклад, у США. Милованов пояснює це тим, що у США зараження вірусом почалося раніше і наразі ця країна перетворилася на епіцентр пандемії.

"Що потрібно робити Україні? Жорсткість карантину має посилюватись і досягти максимуму саме під час піку. Для його згладження. А зараз, на початку пандемії, навпаки, карантинні заходи мають бути відносно м'яким", - відзначив ексміністр.

Милованов прогнозує, що загалом карантин в Україні може тривати до 8 місяців, залежно від сценарію поширення коронавірусу.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine