Лерос прибув на допит до ДБР: справу ведуть про перевищення влади, розголошення держтаємниці, втручання у роботу держдіяча, шахрайство

Нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос, який оприлюднив відео із імовірно братом голови Офісу президента Андрія Єрмака Денисом Єрмаком, прибув на допит до ДБР

Про це повідомив у Facebook адвокат Лероса Масі Найєм.

"Ми прибули на допит, на який нас покликали повісткою по кримінальному провадженню за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень - ред.). Так було вказано в повістці", - написав Найєм.

При цьому Найєм зазначив, що його клієнту повідомили про додання до провадження ще трьох кримінальних статей.

"По факту нам повідомили, що вчора об‘єднали кримінальні провадження і тому додали наступні статті: 328 (розголошення державної таємниці - ред.), 344 (втручання у діяльність державного діяча) та ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) ККУ. Ми почали допит і під час нього заявили клопотання про переннсення допиту на підставі ст. 135 КПКУ", - написав Найєм.

  • Нагадаємо, нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос в суботу, 29 березня, виклав у вільний доступ відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака - Денис Єрмак - обговорює питання призначення на різні державні посади.
  • Андрій Єрмак 29 березня заявив, що подає заяви до СБУ та ДБР через відео, розповсюджене народним депутатом від "Слуги народу" Гео Леросом.
  • Згодом Лерос оприлюднив нові відео розмов брата глави Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака
  • ДБР відкрило кримінальне провадження на Гео Лероса за поданням голови ОПУ Єрмака 
  • Депутат Київради Ілля Сагайдак відповів на закиди глави Офісу президента Андрія Єрмака про те що він нібито креатура нардепа-"слуги" Гео Лероса в міністерстві. Про це Єрмак заявив на брифінгу.
  • Брат Єрмака підтвердив свою особу на записах.
  • У середу, 1 квітня, до народного депутата від Слуги народу Гео Лероса приїхали співробітники Служби безпеки України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb