МВФ може перерахувати в бюджет України до $5 млрд до кінця року, - міністр фінансів

Україна планує створити так званий Фонд боротьби з коронавірусом в обсязі близько 97 млрд грн. Для цього доведеться переглядати запланований дефіцит держбюджету - МВФ погодив необхідність такого кроку

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко під час Київського безпекового форуму в ефірі Еспресо.TV

“По першому кварталу ми бачимо провал по доходах. І це змушує нас реагувати, ми підготували зміни до бюджету, які не тільки вирішують питання збалансування бюджету, але й направлені на те, щоб створити стабілізаційний механізм для боротьби з коронавірусом та його наслідками. Йде мова про створення так званого фонду боротьби з коронавірусом в обсязі 97 млрд грн”, - зазначив Марченко.

За його словами, зараз ці зміни опрацьовуються бюджетним комітетом, і можуть бути прийняті парламентом вже впродовж найближчого тижня.

“Ми активно ведемо переговори з Міжнародним валютним фондом. Ми погодили рамку доходів та дефіциту та чітко визначили, скільки у нас є можливостей щодо ресурсонаповнення бюджету. Залишилося узгодити технічно меморандум, проголосувати закон про банки та зміни до бюджету”, - пояснив міністр фінансів.

“Ми сподіваємося до кінця року отримати від МВФ до 5 млрд доларів в бюджет”, - додав Марченко, зазначивши, що активні перемовини щодо фінансової допомоги у боротьбі з коронавірусом Україна веде з країнами G7, низкою лідерів європейських країн, США та Канади.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine