У США тим, хто через коронавірус лишився не працевлаштованим, роздають їжу в мережі харчових банків

Створені для допомоги малозабезпеченим громадянам Сполучених Штатів продовольчі банки (англ. food banks) повідомляють про небачений попит, оскільки мільйони людей через пандемію Covid-19 й загальнонаціональний карантин втрачають роботу

В деяких регіонах попит на безкоштовну їжу збільшився відразу у кілька разів, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на британську газету Guardian.

Наприклад, у Амхерсті, де знаходиться найбільший кампус університету Массачусетса, в березні розподілено на 849% більше їжі порівняно з попереднім роком.

Така тенденція пов'язана з тим, що мільони американців раптово стали безробітними й кількість таких осіб продовжує збільшуватися.

Читайте такожВіталій Портников: виживання - питання солідарності

За даними видання, приблизно кожна третя людина, яка минулого місяця шукали бакалійні товари на неприбуткових складах з провізією, раніше ніколи не потребувала екстреної продовольчої допомоги.

У зв'язку з постійним зростанням попиту наповнювати банки харчів, зокрема, допомагає Національна гвардія.

Окрім того, аби зменшити розповсюдження коронавірусу ці установи такж практикують доставку їжі додому. 

"Я займаюся цим понад 30 років, і ніщо не порівнюється з тим, що ми бачимо зараз. Навіть тоді, коли металургійні заводи закрилися, ми не спостерігали такого попиту", - сказала директорка фонду "Пенсільванія без голоду" Шейла Крістофер, яка представляє 18 банків харчових продуктів у 67 округах.