Меркель заперечила ослаблення обмежень, введених через коронавірус

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що обмеження, введені з метою стримування поширення коронавірусу, збережуться до 19 квітня

При цьому Меркель зазначила, що уряд Німеччини розмірковує над тим, як згодом будуть виглядати можливі послаблення, які будуть вводитися покроково, повідомляє DW.

Вона відмовилася називати ймовірну дату, оскільки гірше буде, якщо уряд введе ослаблення, а потім знову буде змушений скасувати їх через збільшення кількості смертей.

"Сьогодні ще не час", - сказала Меркель.

За її словами, кількість випадків зараження коронавірусом потрібно знизити до межі, при якій можна бути впевненими в тому, що система охорони здоров’я не буде перевантажена.

Канцлер додала, що перед ухваленням рішення про ослаблення обмежень необхідно враховувати низку факторів, зокрема, і кількість пацієнтів, які одужали.

Читайте також: У Чехії та Данії почали послаблювати карантин

І послаблення не буде означати одразу повернення до нормального стану.

"Врешті-решт, ми і надалі живемо в умовах пандемії", - сказала Меркель.

Однак обмеження свободи пересування існуватимуть тільки доти, доки це необхідно з міркувань охорони здоров’я.

У Німеччині понад 103 тисяч людей заразилися коронавірусом, 1810 померли.

Напередодні агентство Reuters повідомляло, що Німеччина готова перейти від карантину до заходів із контролю епідемії.

У документах одного з міністерств Німеччини йшлось, що в країні замість карантину планують розробити систему управління на кордонах ЄС, а також відкрити кордони в рамках Шенгенської зони.

За даними Financial Times уряди європейських країн почали підготовку до ослаблення карантинних заходів, які раніше запровадили в зв’язку з поширенням коронавірусу. Обмеження залишаться в силі ще кілька тижнів. Зокрема про таке рішення заявили Франція, Іспанія, Італія та інші. 

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine