РФ повинна забезпечити доступ ОБСЄ до окупованих територій Донбасу, - представник ЄС

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Росія та контрольовані нею збройні формування повинні надати безпечний і безперешкодний доступ до ОРДЛО спостерігачам ОБСЄ та представникам міжнародних неурядових і гуманітарних організацій

Про це Боррель заявив під час пресконференції за підсумками зустрічі голів МЗС, передає "Укрінформ".

"Євросоюз завжди рішуче підтримував роботу ОБСЄ на Сході України. У контексті пандемії коронавірусу навіть ще важливішим є, щоб Росія та військові формування, яких вона підтримує, повною мірою поважали мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Ця місія має отримати безпечний та безперешкодний доступ по всій території Україні, включаючи, безумовно, ті частини Донецької і Луганської областей, які зараз перебувають поза контролем уряду України", - сказав Боррель.

Високий представник ЄС наголосив, що такий доступ потрібен не лише ОБСЄ, а й міжнародним неурядовим організаціям і Міжнародному комітету Червоного Хреста для відправлення жителям ОРДЛО гуманітарної допомоги.

"Ми продовжуємо контакти з усіма дієвими особами, щоб вирішити ситуацію. Я наголошую на тому, що всі ці місії повинні отримати безпечний та безперешкодний доступ на всій території України, включаючи ті її частини, які перебувають наразі поза межами контролю уряду", - сказав Боррель.