Деякі у критичному стані: Денісова розповіла про знущання Росії над українськими політв'язнями і закликала світ посилити тиск

Український омбудсман Людмила Денісова заявила про відмову в наданні лікування українським політв'язням в РФ

Про це уповноважений ВР з питань людини Людмила Денісова написала у Facebook.

Вона наголосила, що деякі ув'язнені перебувають у критичному стані:

"У Володимира Дудки не проходять висипи на тілі, адже його не оглянуто медиками, не взято відповідні аналізи та не надано адекватного лікування. Крім того, він скаржиться на підвищений артеріальний тиск, що може привести до інсульту або гіпертонічного кризу."

Чайте також: Денісова вимагає від Росії перевірити на коронавірус українських політв'язнів

Також Денісова зазначила, що Володимира Якименка з температурою 39 та сухим кашлем вчора помістили у ШІЗО.

"Рустема Сейтмеметова помістили до камери, в якій абсолютно непридатні умови для перебування. Громадянину України доводиться спати без постільної білизни на металевому ліжку. Через це у Рустема загострились проблеми з серцем та диханням, а також з'явився нестерпний біль у спині", - додала Денісова.

За її словами, український політв'язень Енвер Омеров потребує хірургічного втручання.

Читайте також: ФСБ погрожує ув'язненому в РФ українцеві Шумкову вбивством, йому не дають зв'язатися з рідними, - Денісова

Попри постійні звернення до адміністрації пенітенціарних установ, жодному з українських політв'язнів не надається належна медична допомога в умовах місць несвободи.

"Звертаюся до міжнародної спільноти максимально посилити тиск на РФ, щоб припинити знущання з полонених громадян України та чимшвидше їх звільнити!" - зазначила Людмила Денісова.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb