Прокуратура АРК відкрила справу щодо забруднення моря нафтопродуктами в Криму

Прокуратура і Нацполіція АРК повідомляють про черговий факт порушення екологічних норм в анексованому Криму

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК.

"Встановлено, що біля узбережжя тимчасово окупованого півострова, в результаті перевантаження танкерами, які належать Російській Федерації, нафтопродуктів та інших паливно-мастильних вантажів, допущено забруднення акваторії Чорного та Азовського морів. Забруднення зафіксовані в нейтральних водах Чорного моря на південь від Керченської протоки і ще в трьох місцях, загальною площею понад 24 км", - йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що раніше, прокуратура і поліція АР Крим зареєстрували кримінальне провадження за ч.2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр). В рамках даного виробництва встановлено, що "після окупації півострова, дамбу Нижньо-Чурбашського водосховища в Керчі, почали використовувати для незаконного видобутку піску, як наслідок, бруд від його промивання та видобутку потрапляє на міський пляж". 

Українські правоохоронці зазначають, що токсичні речовини потрапляють в Чорне море, створюючи загрозу для здоров'я населення і середовища. Російська сторона поки не коментувала кримінальне провадження Прокуратури АРК по забрудненню моря.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.