Футболісту ПСЖ Неймару вдвічі скоротять зарплату через пандемію

Асоціація професійних футболістів Франції домовилася з Міністерством економіки та фінансів країни про скорочення зарплат гравців від 20% до 50% на час карантину

Про це повідомляє ESPN.

Асоціація професійних футболістів Франції домовилася з Міністерством економіки і фінансів країни про те, щоб рекомендувати скорочення зарплат гравців Ліги 1 на час призупинення сезону через пандемію коронавірусу.

На цей крок французькі клуби вимушені піти через те, що телеканали Canal + і beIN Sports відмовилися виплатити в квітні гроші за права на показ матчів.

Зарплати гравців, які отримують від 10 тис. до 20 тис. євро на місяць, рекомендовано скоротити на 20%, від 20 тис. до 50 тис. євро - на 30%, від 50 тис. до 100 тис євро - на 40%. Зарплати тих, хто заробляє понад 100 тис. євро в місяць, включаючи найбільш високооплачуваного гравця Ліги 1 бразильського форварда ПСЖ Неймара, запропоновано зменшити на 50%.

Неймар отримує в паризькому клубі 31,6 млн євро на рік - це третій показник серед футболістів у світі після аргентинського форварда іспанської "Барселони" Ліонеля Мессі та португальського нападника італійського "Ювентуса" Кріштіану Роналду.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine