"Ми нічого не отримали": мер Франківська заявив, що місто купує медикаменти і тести за комунальні кошти та з допомогою меценатів

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що держава не забезпечує лікарні усім необхідним, тому місто купує медикаменти і тести за комунальні кошти та з допомогою меценатів

Про це Марцінків повідомив в ефірі програми "Коментар з Христиною Шкудор",  передає Еспресо.TV.

"Ми нічого не отримали. Єдине, що ми отримали "Платевін" вчора, але декілька десятків пачок, невелику кількість тестів. Але більшість ми закуповували за кошти місцевої громади та меценатські кошти. Доплату медикам ми дали з місцевого бюджету, адже не розуміємо яким чином буде доплата. А медикам треба було дати премію і надбавку ще з початку квітня. Тому тримаємося за кошти місцевого бюджету", - заявив Марцінків. 

Мер Івано-Франківська наголосив, що у місті створили штаб економічного відновлення та очікують послаблення карантину після Великодніх свят.

"Близько 60 млн грн ми втрачаємо через карантинні заходи. Мова йде про створений нами штаб економічного відновлення. І мова про те, що карантин не може бути вічно. Галузі повинні працювати, навіть в умовах пандемії. Ми повинні звикнути, що повинні міряти тричі температуру, мати захисні маски та рукавички скрізь. Тому після Великодніх свят ми очікуєм послаблення карантину. Що могли дозволити працювати - ми дозволили", - додав Марцінків.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb