"Працював на Коломойського, але молився на Медведчука": Чорновол про ініційовані Портновим кримінальні провадження

Ексдепутатка Тетяна Чорновол назвала заступника глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова частиною влади президента Володимира Зеленського

Про це вона сказала під час ефіру програми "Тиждень з Марією Гурською" на Еспресо.TV.

"Портнов завжди працював на Коломойського. Але тут такий нюанс, не треба казати, що Портнов - раб Коломойського. Він працював на Коломойського. Це була завжди взаємовигідна робота, але молився Портнов завжди на Медведчука. У нього завжди був такий ідол, з яким Портнов підтримує досить близькі стосунки", - сказала Чорновол.

Вона назвала дві важливі людини в долі Портнова, які дають йому нинішні ресурси, можливість мати під контролем репресивні органи та суди.

"Усі ці кримінальні провадження ініційовані ним (Портновим, -ред.) й проводяться ним. Які б не ходили розмови в інформаційному просторі, але Портнов зараз важлива частина влади Зеленського. Це один з стержнів його влади. Я все своє життя займалась розслідуваннями. Зокрема, моє розслідування - це гроші від такого собі Онищенка-Кадирова, який зараз переховується за кордоном. Це людина, яка працювала в газових схемах. Розслідування яких, я почала після Майдану. Щоб ви розуміли, Бабіков працював в тій фірмі, клієнтом якої також був Онищенко. Тому я думаю, що насправді тут є його гроші", - сказала екснардепка.