Мінохорониздоров'я пояснило, за яких умов може статися "колапс медичної системи"

Існуюча наразі в Україні медична система здатна справитися з потоком хворих на коронавірус, доки їхня сукупна кількість не перевищуватиме 10% від загальної кількості населення

Про це 12 квітня 2020 року заявив головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю для LB.ua, передає Еспресо.TV.

"Наразі ми рухаємося по оптимістичному сценарію, і це, можна сказати, завдяки превентивним заходам, яких вживала наша країна", - зазначив посадовець й уточнив, що такий сценарій передбачає, що за період спалаху буде інфіковано "не більше 2% населення". 

Читайте такожПерші найбільші вогнища коронавірусу в Україні. ІНФОГРАФІКА

"Чому 2% це оптимістичний сценарій? Бо за нашими розрахунками, при 2% інфікованого населення наша система охорони здоров’я безболісно впорається з тією кількістю хворих, які будуть поступати до відділень інтенсивної терапії. Якщо ж буде 10% і більше, в нас може виникнути колапс медичної системи. Якщо ми не розтягнемо ці 10% у часі", - пояснив Ляшко.

Читайте такожІсторія одного коронавірусу. Як в Одесі прогавили "нульового пацієнта"

Пік захворюваності на Covid-19 його відомство очікує 17-го квітня.

"Але динаміка може бути різна. Це новий вид збудника, він може повести себе несподівано. Зараз ми накладаємо наш сценарій на той сценарій, який був в європейських країнах, і чітко бачимо, що завдяки тому, що ввели превентивні заходи, від 100 до 1000 випадків ми йшли більше днів, ніж, наприклад, Італія", - додав головний санітарний лікар.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine