"Для захисту кожного без винятку". Варфоломій просить не відчиняти церков на Великдень

Попри наближення найбільшого свята для християн - Великодня, через пандемію коронавірусу церкви залишатимуться закритими, а вірянам слід лишатися вдома та дотримуватися обмежувальних карантинних заходів

Про це у зверненні до вірян сказав вселенський патріарх Варфоломій, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Пандемія нового коронавірусу змінила наше повсякденне життя та наше церковне життя. Церкви закриті для наших вірних… Ми залишаємось у своїх домівках, щоб убезпечити себе від летального вірусу; але ми відсутні у "батьківському домі"… Тим не менш, ми були зобов'язані прийняти це важке рішення, поширивши ці правила і на Страсний тиждень. Для захисту кожного без винятку", - сказав Вселенський Патріарх.

Він наголосив на тому, що це рішення не є рішенням проти віруючих.

"Ця безпрецедентна криза виявила силу та цінність любові та солідарності, які перевищують усі людські стандарти та носять знак Божественної благодаті.

Читайте такожВідродження націй під прапором кольору карантину

Ми повинні визнати і прийняти, що ці заходи не впливають на нашу віру... Ці тимчасові обмежувальні заходи не є рішеннями проти Церкви", - зазначив він.

На переконання духовного провідника світового православ'я, ситуація, що склалася, є можливістю до кращого усвідомлення значення життєвих цінностей.

"Цей час швидко пройде; пандемія ослабне; благодаттю Божою заживуть рани. Я молюся, щоб усі ми вийшли з цієї кризи, усвідомивши глибину всіх речей і переживши "позитивну трансформацію", зрозумівши силу спілкування з Богом, Який є "життям і світлом", і усвідомивши цінність божественних дарів здоров’я та життя, жертвоприношення та відмови від індивідуальних прав заради любові", - додав Варфоломій.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb