Ціни на нафту почали йти вгору після домовленості між ОПЕК та РФ про скорочення видобутку

У понеділок ціни на нафту зросли в середньому на 3−4% після того, ОПЕК, Росія та інші нафтовидобувні країни домовилися в травні-червні скоротити видобуток на 9,7 млн барелів на добу

Про це пише НВ.Бізнес.

Вартість червневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures досягла $32,65 за барель, що на 3,6% вище за рівень попередньої сесії. У ході сесії зростання ціни досягало 8%.

Ф’ючерси WTI на травень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) виросли в ціні до цього часу майже на 3,8% - до $23,63 за барель. Сьогодні зростання досягало 8,7%.

Нагадаємо, 12 квітня країни ОПЕК+ погодили найбільше скорочення видобутку нафти в історії. ОПЕК, Росія та інші нафтовидобувні країни домовилися в травні-червні скоротити видобуток на 9,7 млн барелів на добу. Це 10% світової пропозиції. Угода, необхідна для підтримки цін на нафту, стала можливою після того, як було досягнуто компромісу з Мексикою, яка раніше не погоджувалася істотно знижувати видобуток.

Читайте також: Бензин по 20 грн, долар - по 30 грн: як вплине на Україну нафтова війна, коронавірус та початок світової кризи

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb