46% українців вважають, що влада успішна в протидії епідемії коронавірусу, - опитування

З 7 по 11 квітня 2020 року Київський міжнародний інститут соціології провів опитуванн щодо успішності влади у протидії коронавірусу та забезпечення засобами індивідуального захисту населення та медиків. Відтак, 46% українців вважають, що влада успішна в протидії епідемії коронавірусу, 43% - притримуються думки, що неуспішна

Про це свідчать дані опитування КМІС.

Повідомляється, що з 7 по 11 квітня 2020 року КМІС провів опитування методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. У ході опитування проведено 2 тис. інтерв'ю.

За результатами опитування, 46% українців вважають, що влада успішна в протидії епідемії коронавірусу, 43% - притримуються думки, що неуспішна.

Тільки 12% українців думають, що влада успішно впоралась с забезпеченням лікарень достатньою кількістю тестів на коронавірус, а 65% вважають, що влада була в цьому неуспішною.

Зокрема, 12% респондентів заявили, що влада успішно впоралась с забезпеченням медиків України засобами індивідуального захисту: масками, халатами, рукавичками. 70% учасників дослідження вважають, влада не впоралась з цим завданням.

14% опитаних кажуть, що влада успішно впоралась із забезпеченням населення засобами індивідуального захисту: масками, рукавичками, антисептиками. 80% притримуються думки, що влада з цим не впоралась.

Відтак, 14% українців думають, що влада успішна у справі запобігання можливих економічних труднощів в Україні, пов'язаних з епідемією коронавірусу, 66% опитаних думають, що влада неуспішна.

Зазначається, що статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників близьких до 50%, 2,1% — для показників близьких до 25%, 1,4% — для показників близьких до 10%.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb