Поплічники Януковича радять проти кого порушувати провадження, - Порошенко щодо справи Чорновол

П'ятий президент Петро Порошенко прокоментував справи щодо екснардепки Тетяни Чорновол та заявив, що влада хоче налякати українців в умовах, коли країна в політичній, економічній та соціальній кризі

Про це він розповів біля Печерського райсуду, передає Еспресо.TV.

"Звичайно, що ми всі добре пам'ятаємо і 30 листопада, і 1 грудня з проломаними головами активістів і журналістів на Банковій, і 11 грудня - нічний штурм Майдану, і перші жертви. Я дуже добре пам'ятаю ранок 18 лютого, коли пострілами беркута бійці 14 сотні падали пораненими. Ми їх евакуювали з Маріїнського парку. Я дуже добре пам'ятаю, що нас тоді усі хотіли залякати. І ми чітко продемонстрували, ми нічого не боялися, не боїмося і не будемо боятись. Справи Федини, справи Марусі Зверобій, справи Тетяни ( Тетяни Чорновол - ред.) йдуть у цьому ракурсі. Вони хочуть нас залякати. Це божевілля. В умовах, коли країна занурилась в політичну, економічну, безпекову, соцільну кризу. Усе, що ми робимо - ми намагаємося об'єднати Україну, для того, щоб дати відсіч, для того, щоб захистити державу, народ від цих викликів", - сказав Порошенко.

За його словами, поплічники Януковича - адвокат Єфремова Смирнов очолює в Офісі президента координацію роботи правоохоронних органів і судової гілки влади, Портнов радить ДБР проти кого порушувати справи, а на комунікації в нього адвокат Януковича Бабіков.

"Ми точно будемо боротися і продовжувати боротьбу Революції Гідності. Ми точно будемо робити все, щоб захистити Україну. Вони нас точно не залякають. Ми точно владі не дамо скористатися коронавірусом потишки спробувати затиснути опозицію. У парламенті в різних політичних силах є учасники Революції Гідності. Час об'єднуватись, щоб захищати Україну. Таня, ми з тобою. Таня, ми разом. Ми разом за Україну", - сказав Порошенко.