У Шумську, що на Тернопільщині, священик УПЦ МП проводить богослужіння з хворими на коронавірус парафіянами

Парох Української церкви Московського патріархату з міста Шумськ Тернопільської області Михайло Костюк замість того, щоб перебувати на самоізоляції, продовжує спілкуватися й разом збиратися у храмі з вірянами, в яких підтверджено Covid-19. Наразі такий діагноз встановлено 21 особі

Про це священик з місцевої громади Православної церкви України протоієрей Микола Бабій, який служить в тому ж храмі згідно з домовленістю про почергові богослужіння, заявив в ефірі тернопільського телеканалу Т1, передає Еспресо.TV.

"Більшість богослужінь ми проводимо після Московського патріархату. Священик Костюк, який повинен бути ізольований через те, що є контактною особою з людьми, у яких підтверджено коронавірус, продовжує служити, зустрічається з людьми в храмі і поза ним. Наприклад, 17 квітня разом з парафіянами він готував храм до Великодня", - сказав Бабій.

Читайте такожВеликдень серця. Цьогорічні особливості Воскресіння Господнього: небесні знаки і любов

До того ж, храм досі не продезінфікований.

"У перший день дезінфікували територію і вхід до храму. Був хлорний розчин, який міг пошкодити церковне майно і розпису старовинного храму. Обіцяли замінити хлор на спиртовий розчин, але до сих пір дезінфекцію не провела", - додав представник ПЦУ.

Читайте такожНехай у хаті смачно пахне паска! Унікальні рецепти пасок від кулінарних майстринь

Бабій своєю чергою закликав людей дивитися богослужіння вдома.

"У храмі служить в храмі тільки священик і керівник церковного хору, щоб уберегти прихожан від загрози заразитися, чого не скажеш про священика Московського патріархату", - наголосив священик ПЦУ.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine