У випадку скупчення людей на Великдень поліція залучатиме спецназ, - МВС

В разі непокори людей та їхнього великого скупчення під час великодніх свят поліція буде залучати сили спеціального призначення.

Про це в ефірі Hromadske.ua заявив радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт, передає Еспресо.TV.

За його словами, зараз до охорони громадського порядку та забезпечення дотримання карантину залучено майже 30 тис. правоохоронців.

"Крім цього, в разі якихось додаткових дій або за необхідності буде залучатися більша кількість особового складу", - сказав Тандіт.

Він розповів, що за статистикою люди частіше ходять до церкви у західних регіонах, тому скупчення людей більш ймовірно будуть саме там.

Читайте такожПерші найбільші вогнища коронавірусу в Україні. ІНФОГРАФІКА

"Ми попереджаємо людей. Також ми на постійному контакті з ієрархами церков, я практично щогодини спілкуюсь зі священиками різних конфесій, зокрема з очільниками церков. Можу сказати, що у цих областях ми план розробили", - зауважив радник глави МВС.

Тандіт уточнив, що говорив про це з очільником Нацполіції Ігорем Клименком, й той заявив, що в разі непокори поліція діятиме згідно з постановою Кабміну №211.

"Ми будемо зупиняти цих людей, у місцях масового скупчення людей будемо використовувати сили спеціального призначення", - наголосив посадовець.

Окрім того, радник МВС додав, що попереду ще мусульманські свята, до них правоохоронці також готуються.

Довідка

За даними державного Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 суботи, 18 квітня 2020 року, в Україні нараховується 5106 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 133 летальні, 275 пацієнтів одужали.

За останню добу зафіксовано 444 нові випадки.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine