У Франції коронавірусом інфіковані 6% людей, цього мало для колективного імунітету, - звіт

У Франції коронавірусом захворіли менше 6% населення країни, що є недостатньою кількістю для запобігання другої хвилі епідемії у разі зняття карантинних обмежень

Про це повідомляє Le Figaro.

Відповідні висновки представили вчені Інституту Пастера, закликавши не послаблювати карантинні обмеження після 11 травня.

"Щоб колективного імунітету було достатньо, щоб уникнути другої хвилі, знадобилося б 70% людей з імунітетом. Ми дуже далеко від цього. Таким чином, заходи повинні бути збережені", - сказав головний автор дослідження Саймон Куше.

Читайте також: ВВП Франції може впасти на 8% через коронавірус, - уряд

Згідно з дослідженням, частка зараженого населення у Франції становить 5,7%. При цьому причиною невисокого кількості хворих є карантинні обмеження, які дозволили скоротити кількість інфікованих одним хворим з 3,3 до 0,5.

Також дослідження показало, що смертність від COVID-19 складає 0,5% інфікованих. При цьому летальність залежить від віку і статі - смертність серед чоловіків на 50% вище, ніж у жінок, яка збільшується з віком.

Нагадаємо, в середині квітня французький уряд продовжило обмежувальні заходи у зв'язку з коронавірусом до 11 травня. Зокрема, у Франції обмежено пересування по країні.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine