У Києві аптеки пообіцяли знизити націнку на маски до однієї гривні

Низка столичних аптечних мереж зобов’язалась знизити торгову націнку на медичні маски до однієї гривні відповідно до рекомендацій Антимонопольного комітету

Про це у Facebook повідомив глава Київського територіального відділення Антимонопольного комітету Олексій Хмельницький.

"На виконання рекомендацій, наданих в рамках справи Київського обласного територіального відділення АМКУ, з 21 квітня найбільші мережі київських аптек зобов’язалися знизити торгову націнку на медичні маски до 1 грн", - повідомив Хмельницький.

Хмельницький також зазначив, що представники столичних аптек заявили, що були "заручниками" зростання закупівельної ціни.

"Тобто, згідно їх слів, ціну завищують виробники та перекупники. Тому сьогодні маски в аптеках коштують від 12 грн за штуку. Зараз ми розпочинаємо письмове протокольне опитування виробників і постачальників медичних масок. Скоро матимемо висновки", - додав Хмельницький.

Зазначається, 17 квітня з метою найшвидшої стабілізації та зниження цін на медичні маски у Києві аптечним мережам було надано обов’язкові для розгляду рекомендації вжити заходів щодо: перегляду умов залучення постачальників продукції для збільшення кола  постачальників з метою запобігання штучного дефіциту товару; перегляду рівня торговельної надбавки (націнки) на медичні маски, на період дії карантину або обмежувальних заходів, встановлених Кабміном.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb