Рівень виконання передвиборчих обіцянок Зеленського — нуль, — Олег Синютка

Рівень виконання передвиборчих обіцянок президента Володимира Зеленського дорівнює нулю

Про це в ефірі ток-шоу “Говорить Великий Львів” заявив нардеп від “Європейської солідарності” Олег Синютка.
 

“Дуже цікавий блог сьогодні з’явився на “Українській правді” — блог колишнього генпрокурора Руслана Рябошапки, який прийшов у владу із командою Зеленського і, напевно, як ніхто інший добре знає всю внутрішню кухню. Так от, цей блог закінчується тим, що вже пора не обіцяти, а відповідати — і можна йти з посади президента. Це оцінка, яку дає сам соратник Зеленського. Направду, Зеленському вже пора не говорити обіцянками, як це було рік тому, а звітувати за реальні справи. Інша річ, що рівень виконання обіцянок у нього — на нулі”, — зазначив Синютка.

Нардеп нагадав про три основні обіцянки Зеленського: закінчення війни, кінець епохи бідності та посадки корупціонерів. І зазначив, що всі вони — провалені:

“Перша обіцянка його – завершити війну. Пам’ятаєте формули? “Просто перестати стріляти”, “подивитися в очі Путіну і десь зустрітися посередині”…Це все завершується гибеллю українських воїнів. Дуже шкода, що Зеленський зупинив українську ракетну програму, дуже шкода, що Зеленський не зумів забезпечити затвердження українського оборонного замовлення. Це свідчить про те, що направду Зеленський не готовий до посади головнокомандувача.

Ще один абсолютний провал – виконання гасла “кінець епохи бідності”. На жаль, воно перетворилося в гасло “якось виживемо”. І це говорить про крах економічної політики Зеленського, тих двох Урядів і тих міністрів, яких він призначив. І сьогодні Україна стоїть перед великим економічним викликом. Криза, яка була до коронавірусу, зараз ще посилилася.

Хотілося б говорити про кінець епохи корупції, але він перетворився у початок епохи політичних переслідувань. Корупціонери, які оточують Зеленського, сидять на своїх посадах, жодних кримінальних справ проти них нема, натомість переслідують українських волонтерів, експрезидента, Софії Федини та інших”.

“Разом з тим, на жаль, Україна втрачає міжнародну підтримку, бо ніколи при президентові Порошенку не говорили західні партнери спочатку з Путіним, щоб потім ставити президента України перед фактом. А сьогодні це стало нормою. Єдине що тішить, що Зеленський повернувся до формули, яку пропонував Порошенко: спочатку українські воїни на українському кордоні, потім виведення російських військ, а потім починаємо говорити про переговори”, — додав Олег Синютка.