На Харківщині зникла 6-річна дівчинка, до пошуку залучені пів тисячі людей

До пошуку 6-річної Мілени Шевельової, яка зникла напередодні ввечері в селі Соснівка Золочівського району на Харківщині, залучені вже пів тисячі людей – силовиків, курсантів і небайдужих громадян

Про це "Укрінформу" повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області.

"Сьогодні до пошуку дитини залучено близько 500 осіб. Це поліцейські, нацгвардійці, співробітники ДСНС, курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ і Академії Національної гвардії України, волонтери, представники місцевої влади, місцеві мешканці", - йдеться у повідомленні.

Дзвінок про зникнення дівчинки надійшов по лінії "102" 26 квітня близько 19 години вечора. За словами рідних, вона гуляла разом із двоюрідним братом-однолітком: хлопчик їздив на велосипеді, дівчинка бігала, та додому одна дитина не повернулася. Відомо, що дівчинка мешкає з батьками в Харкові, але раніше в селі проводила літо.

Наразі перевіряються усі можливі версії зникнення. Уночі дитину шукали з тепловізорами, вдень здійснюється огляд з гелікоптера.

Голова Золочівської ОТГ Леонід Канівець повідомив, що водолази вже закінчили обстеження дна місцевої водойми – тіла дівчинка, на щастя, не виявлено, тож пошуки тривають.

За словами координатора громадської організації "Пошук зниклих дітей" у Харківській області Сергія Османа, люди прочісують місцевість по кілька разів – поля, лісові насадження, яри, та поки безрезультатно. Поліція продовжує подворові перевірки та опитування людей і вчергове обстежує всі занедбані будівлі.

"Задіяні в пошуковій роботі й прикордонники – перевіряється, чи могла дівчинка перетнути кордон із РФ", - йдеться у повідомленні.

Для пошукових груп силами місцевих фермерських господарств організовано польову кухню.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.