Плівки Єрмака: брат голови ОПУ фігуруватиме у справі поліції як свідок, - адвокат Наєм

Адвокат Масі Наєм заявив, що перекваліфікація справи плівок Єрмака у шахрайство свідчить про те, що поліція буде розслідувати виключно факт записів, а брат очільника Офісу президента буде свідком

Про це адвокат Масі Наєм розповів у ефірі програми "Коментар з Анжелікою Сизоненко", передає Еспресо.TV.

На запитання ведучої, чому НАБУ передало справу брата Єрмака до Національної поліції, та які це матиме наслідки, адвокат Масі Наєм відповів наступне:

"Передали тому, що спеціальна антикорупційна прокуратура вирішила, що на цих плівках не має факту передачі грошей від Дениса Єрмака Андрію (голові Офісу президента, - Ред.). таким чином, нібито немає складу злочину, згідно з статтею 369 кримінального кодексу."

Читайте також: "Плівки Єрмака": нардеп Лерос заявив, що справу передали до Нацполіції, а фігурант став потерпілим у провадженні

Адвокат зазначив, що на його думку, НАБУ не вистачило часу, щоб вони це дійсно розслідували.

"В будь-якому разі, якби ця історія була така чиста і правильна, ви б це дізнались не від нас чи Гео Лероса, а від САП. А вони зробили це тишком-нишком, тому що знали, що відношення до цього рішення буде, м'яко кажучи, недовірливе", - підкреслив він.

Адвокат зазначив, що наслідком перекваліфікації справи буде розслідування того, як двоє людей писали Дениса Єрмака, а не його дій.

Він додав, що перекваліфікація справи у шахрайство стосується виключно двох осіб, що знімали відео.

Масі Наєм зазначив, що Денис Єрмак не буде фігурувати у справі про шахрайство: "Максимум - фігуруватиме свідком."

За словами Наєма, за логікою САП, Денис Єрмак не знав, що двоє записувачів відео беруть від його імені гроші, а відповідно, ніяких коштів брату в ОП не передавав.

Він зауважив, що у записувачів немає доказів передачі коштів Єрмаку.

Також він уточнив, що Гео Лерос проходить у справі, як заявник про злочин.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb