В Австрії скасовують режим самоізоляції

З огляду на зменшення поширення COVID-19 в Австрії з 1 травня буде скасовано обмеження виходу з дому, але громадянам потрібно буде зберігати дистанцію 1 метр та не збиратися в групи більше 10 людей

Як заявив міністр охорони здоров’я країни Рудольф Аншобер, будуть зняті обмеження щодо виходу на вулицю, повідомляє Kurier.

Крім того, людям буде дозволено збиратися в групи до 10 осіб. У той же час влада рекомендує дотримуватися правил соціальної дистанції в один метр в громадських місцях.

У той же час австрійський міністр дав зрозуміти, що криза ще не завершена і необхідно стримати другу хвилю захворюваності.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Австрії Йоханна Міклі-Ляйтнер зазначила, що збереження соціальної дистанції і носіння захисних масок залишаться невід'ємною частиною життя людей.

Міністр сільського господарства, регіонів і туризму Австрії Елізабет Кестінгер повідомила, що протягом наступного місяця можуть бути поступово відкриті ресторани і готелі.

Зокрема, 15 травня відкриються точки громадського харчування, а готелі можуть відкрити з 29 травня.

Читайте також: Литва пом'якшує карантин: відкриває храми, музеї, салони краси й вуличні кафе

За її словами, працювати ресторани будуть з 06:00 до 23:00. Їхні відвідувачі повинні будуть дотримуватися дистанції в один метр, це правило буде діяти також для розміщення столів. За одним столом може перебувати максимум чотири людини, включаючи дітей.

Перед відвідуванням ресторану буде необхідно зарезервувати столик, щоб уникнути великого скупчення людей.

Співробітникам ресторанів необхідно буде носити захисні маски.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine