"Епіцентр" оплатив рейс "Мрії" з Китаю, який зустрічав Зеленський

Національна мережа торгових центрів "Епіцентр" оплатила авіарейс з Китаю, який здійснював літак Ан-225 "Мрія" авіакомпанії "Антонов"

Про це повідомляє пресслужба компанії Епіцентр.

23 квітня літак привіз до України засоби індивідуального захисту для лікарів. Компанія може надати фінансовий звіт про оплату. Літак зустрічав президент Володимир Зеленський.

У межах загального вантажу «Епіцентр» на гуманітарні цілі закупив для передачі у лікарні України 2 мільйони медичних масок, 75 тисяч захисних костюмів, 30 тисяч спеціальних окулярів. Всі ці засоби індивідуального захисту будуть передані в обласні та міські департаменти охорони здоров’я.

Як зазначає гендиректор Петро Михайлишин, частина вантажу дійсно призначалася для продажу в мережі «Епіцентр».

«Ми — комерційна структура, яка заснована на принципах великих світових компаній і працюємо аби забезпечити українців товарами першої необхідності», — підкреслив він.

Компанією «Епіцентр» було прийняте рішення не озвучувати участь у фінансуванні рейсу.

«Прибуття такого рейсу — це подія національного масштабу, яку має коментувати президент, як це було наприклад у сусідній Польщі, де подібний вантаж разом із головою держави зустрічала вся країна. Медичні товари, привезені з Китаю, потрібні для українців», — сказав він.

Читайте також: Власник Епіцентру нардеп Герега пропонував медтовари, які доставили "Мрією" з Китаю як "гуманітарку". Документ

Частина вантажу вже передана до Хмельницької області, яку компанія «Епіцентр» згідно зі зверненням президента забезпечує всім необхідним для боротьби з коронавірусом. З 1 травня починається доставка медичних масок, костюмів та окулярів по областях України. У компанії наголосили, що вантаж оформлений зі звільненням від сплати ввізного мита й ПДВ. 

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine