Пошкодження історичної пам'ятки на Львівщині: відкрито провадження про руйнування культурної спадщини

Прокуратура Львівщини розслідує пошкодження пам'ятки археології національного значення "Стільське городище"

Про це повідомляє у Facebook пресслужба відомства.

"У вівторок, 5 травня цього року, за фактом пошкодження автентичного вигляду шахт історико-культурного заповідника "Стільське городище", яке розташоване вздовж східних околиць сіл Стільсько, Дуброва та Ілів Миколаївського району Львівської області, відкрито кримінальне провадження", - йдеться у повідомленні.

Розслідування розпочато за ч.3 ст.298 КК України (незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини щодо пам’яток національного значення).

У пресслужбі Львівської обласної держадміністрації повідомили, що територія історико-культурного заповідника "Стільське городище" знаходиться в межах Тростянецької ОТГ. До Заповідника належать пам’ятка археології національного значення "Стільське городище" VIII–X ст., городище-святилище в урочищі "Печера" і багатошарове поселення біля с. Ілів, пам’яткa природи та історії в урочищі "Диравець", печерні комплекси природного й антропогенного походження в урочищі "Лиса" або "Чорна Гора", давні гідротехнічні споруди на р. Колодниці, різночасові курганні могильники.

У межах його охоронної зони без дозволів Міністерства культури було несанкціоновано встановлено скульптуру, бетонні сходи та земляний насип.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.